Saturday, April 30, 2011

Dato' Hishamuddin tegur Baju KBU!!! =))


Dialog 300411

JuAn naSiR : Dato'.....(sambil bersalaman)...........

Dato' Seri Hishamuddin : Yer....owh ni blogger ni......(sambil pegang baju KBU)

JuAn naSiR : aah, kami blogger baik-baik Dato'...haha

Dato ' : hahaha ....(gelak-gelak)

~~~  hahaha...abes orang tengok...winkkkk  ~~~~



Semalam Lawatan PM ke Negeri Terengganu sempena Program Turun Padang....Singgah kat kampung kelahiran JuAn naSiR pagi tu....singgah untuk breakfast dengan orang kampung dan melawat beberapa buah rumah area sini. Antara yang kelihatan Dato' Seri Zahid Hamidi, Dato' Seri Shafie Afdal dan Dato's Hishamuddin Tun Hussien.   

Alkisahnya bersalaman dengan Dato' Seri Hishamuddin Tun Hussien. Tak berniat langsung untuk pergi jenguk pemimpin nih tapi sebab abang ajak, turut sama la join sama-sama. Part yang paling best bila bersalaman dengan Dato' Seri Hishamuddin bila dia tegur baju yang juan pakai, langsung kena tegur "owh ni blogger ni" haha....Pagi tu tak barniat langsung nak pakai baju tu....haha

waktu ni la Dato' tegur baju KBU sambil pegang baju/dada juan... haaha
thanks PM datang kampung kami...


breakfast nasi dagang....


Masih teringat kata-kata terhadap seorang pemimpin... Sehebat mana pun, sebaik mana pun, sejahat mana pun seorang pemimpin itu, bila dah jadi pemimpin akan ada yang suka dan ada yang benci...

tapi satu je JuAn suka pegang...lebih baik diam, jangan letakkan iman seseorang di bibir manis kita...kita boleh untuk tidak suka, tapi jangan sampai kita cerca mereka sebab ramai orang kita lupa tuntutan kewajipan mentaati pemerintah.

p/s : PRU 13 JuAn naSiR first time nak mengundi...hehee...

13 comments:

  1. bestttt...glemer la...nasib xdak gmbq dato' pgg baju tu...klau x lg gempak

    ReplyDelete
  2. wahhhh3 tidoq tak lena la pm tegur..kih3

    ReplyDelete
  3. wahh.. bagos2.. femes la KBU mcm nie. hahaha..

    ReplyDelete
  4. wow....terbaik la...hehheh..smala kita juan...1st time akn pergi mengundi....

    ReplyDelete
  5. ingatkan tegur sebab apa la...

    pemes kbu kan...dato tegur

    ReplyDelete
  6. Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi. Blognya nice.
    Jika Anda mau mempromosikan blognya lagi dan share files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
    Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
    Coba servis kami tanpa registrasi:)

    ReplyDelete
  7. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete